Värmepump Örnsköldsvik

Värmepumpar

Att byta värmesystem är en stor investering för många hus- och fastighetsägare. Eftersom det finns många olika typer av värmesystem på marknaden är det viktigt att vända sig till ett företag med lång erfarenhet i branschen för att få bra råd. Våra certifierade tekniker har både kompetens och erfarenhet och vet vilken värmepump och installationslösning som är bäst för just ditt hus eller din fastighet. Självklart kan vi också utföra underhåll och service av din värmepumpsanläggning. 

Bra för både miljön och plånboken
Att byta ut värmepannan mot en värmepump innebär att du både får en effektiv och en energisnål uppvärmningsmetod som kan minska koldioxidutsläppen med upp till 70 %. Därmed har du både en möjlighet att spara pengar och göra en insats för miljön. Våra produkter är utformade för att klara de kalla vintrarna i Sverige med en värmeeffekt som fungerar under hela uppvärmningssäsongen. Värmepumparna är mycket tystgående och stör varken dig eller dina grannar.

Nibe värmepumpar Örnsköldsvik

Vad är skillnaden mellan luft/vatten-värmepump och luft/luft-värmepump?
Både luft/vatten-värmepump och luft/luft-värmepump fungerar enligt samma princip - de har ett utomhusaggregat som fångar upp värmeenergi från luften. Luft/vatten-värmepumpen överför värmeenergin till ett varmvattensystem (element eller golvvärme) som leder ut värmen i huset medan luft/luft-värmepumpen överför värmeenergin med en fläkt.

Fördelar med luft/vatten-värmepump
Luft/vatten-värmepump är den effektivaste värmepumpen som kan du sänka din energiförbrukning med upp till 70 procent. Den fungerar bra för både större och mindre hus och kräver ingen borrning. Det tar mellan fem till sju år att tjäna in investeringen eller ännu kortare tid om du redan har element eller golvvärme.

Fördelar med luft/luft-värmepump
Luft/luft-värmepump är den billigaste värmepumpen som kan sänka värmekostnaderna med 50 procent för dig som har direktverkande el. Den ger värme under de kalla årstiderna men också kyla under de varma. En luft/luft-värmepump är både enklare att installera och har låga underhållskostnader.

Frånluftsvärmepump
Utöver luft/luft- och luft/vatten-värmepumpar finns också frånluftsvärmepump. Istället för att ta in uteluftens värmeenergi så använder frånluftsvärmepumpen den varma luften inne i huset. Den är betydligt billigare än de andra sorterna men inte lika effektiv. Den kräver också att ditt hus har en mekanisk ventilation sedan tidigare och behöver också kompletteras med en annan värmekälla.

Läs mer:
Vilken värmepump passar mig?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.