Oavsett om du tänker renovera hela badrummet eller bara ge det ett mindre ansiktslyft är det bra om du vet vilken stil som passar dig. Här följer sju av de stora badrumstrenderna som gäller för 2022.

Vilken badrumsstil passar dig?

Oavsett om du tänker renovera hela badrummet eller bara ge det ett mindre ansiktslyft är det bra om du vet vilken stil som passar dig. Här följer sju av de stora badrumstrenderna som gäller för 2022.

Inspirerat av naturen

Känslan av att vara nära naturen är en fortsatt stor badrumstrend. Naturmaterial som sten eller kalkstensliknande granitkeramik ger en skandinavisk känsla medan marmor skapar en mer tidlös stil. Att inreda med mörka eller ljusa trädetaljer ger en mer ombonad känsla. 

Jordnära färger

Naturen inspirerar också vårt val av färger i badrummet. Beige, grå och brun är uppskattade färger men även mer vågade som grön, blå och ljusa pasteller börjar ta plats i våra badrum. Gröna toner kombineras gärna med detaljer i trä för den rätta känslan. 

Modernt i svart

Den moderna svarta badrumstrenden är här för att stanna. Allt från svarta duschar, gångjärn och blandare till små detaljer som tvålkopp och spegelramar skapar en klassiskt modern stil. Även den som har ljusa pasteller kan spetsa badrummet med svarta accenter.

Organiska former

En ny trend är att låta det annars ganska strama linjerna i ett badrum mjukas upp av mjuka linjer och organiska former. Rundade hörn på badrumsmöbler och inredningsdetaljer är en kontrast till de moderna och strikta trenderna. Varför inte ett badkar med runda former?

Dekorativ belysning

Tidigare har vi inte lagt särskilt mycket fokus på badrumsbelysningen men i takt med att badrummen blir viktigare för vår avkoppling och återhämtning blir också belysningen det. En speciell lampa som både är funktionell och snygg kan ge det där lilla extra för känslan.

Hållbart tänk

Idag har de flesta som ska renovera badrummet tänkt på vilken miljöpåverkan som renoveringen har. Det gäller att vara genomtänkt och välja långsiktiga lösningar genom att t.ex. använda återvunna material och badrumsinredning som håller hög kvalitet.

Fokus avkoppling

Att inreda ett badrum som ett spa med inspiration från feng shui och japandi-stilen är något som lockar många. Genom att gömma flaskor och burkar får vi en avkopplande känsla i badrummet. Många vill att badrummet både ska kännas avstressande och lyxigt.

Kontakta oss eller besök vårt showroom så hjälper vi er att förverkliga era badrumsdrömmar.

Kontakt & adress >>>

 

Källa: Elle Decoration