Sjölunds Värme har varit involverade i Björkplantagen sedan starten vilket enligt Magnus Gästrin på Gästrin Invest har bidragit till optimala VS-lösningar i projektet.

Sjölunds Värme säkerställer kvaliteten på Björkplantagen

Sjölunds Värme har varit involverade i Björkplantagen sedan starten, vilket enligt Magnus Gästrin på Gästrin Invest har bidragit till optimala VS-lösningar i projektet.

Björkplantagen vid Järvedsleden är ett av Örnsköldsviks senaste byggprojekt där de två första huskropparna med utsikt över hamninloppet har påbörjats. Byggnadsingenjör Magnus Gästrin har drivit projektet sedan starten för ungefär fem år sedan. Han har arbetat som konsult i roller som konstruktör, kontrollansvarig, bygg- och projektledare och har lång erfarenhet av stora byggprojekt i Örnsköldsvik. Bland annat var han bygg- och projektledare för arbetet med Cinis Fertilizers anläggning på Köpmanholmen samt projektledare när Magasinet byggdes om från Åhléns till Systembolaget. 

Under många år har Magnus anlitat Sjölunds Värme för VS-arbeten och Själevads El för elinstallationer och han menar att det därför kändes naturligt att anlita dem för arbetet med Björkplantagen. Magnus tyckte också att det var viktigt att båda företagen fick komma in i ett tidigt skede av projektet för att säkerställa kvaliteten. 

“Det var min önskan att Sjölunds Värme och Själevads El skulle komma in i ett tidigt skede av projektet för att säkerställa kvalitéten.”
Magnus Gästrin, Gästrin Invest AB

Genom att involvera Sjölunds Värme och Själevads El under hela byggprocessen menar Magnus att de har kunnat anpassa bygget så att lösningar för VS och EL har blivit så bra som möjligt. Ett konkret exempel var att de hittade lösningar för att minska ljudöverföringen från badrummen till övriga lägenheter, berättar Magnus.   

Kommunikationen med kontaktpersonerna på Sjölunds Värme och Själevads El har också fungerat bra, säger Magnus. Han ringer ofta för att rådfråga dem och uppskattar att de kan ge snabba, tydliga och professionella svar. Magnus understryker att han litar på deras rekommendationer och att förtroendet för hans samarbetspartners är avgörande för projektets framgång.

“Samarbetet känns bra. Det är ordning och reda och de har stenkoll på läget.”
Magnus Gästrin, Gästrin Invest AB

Magnus är född och uppvuxen i Örnsköldsvik och han tycker att det känns bra att få vara med och utveckla kommunen i en positiv riktning. Projektet håller tidsplanen och i juni 2025 planeras de första 33 lägenheterna stå klara för inflyttning.

Klicka här om du vill veta mer om Björkplantagen.

Kontakta oss om du vill veta mer om hur Sjölunds Värme kan hjälpa dig med VS-lösningar.